headerimage

Heb je last van Slijmbeursontsteking schouder?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Volendam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Slijmbeursontsteking schouder.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830601 WhatsApp

Verhelp een slijmbeursontsteking bij je schouders bij Fysio Volendam

Elke beweging doet pijn

Au, au, au. Als je weinig beweegt gaat het wel. Maar zodra je in beweging komt doet het zeer. En het gaat steeds slechter. Slapen wordt moeilijker. Je ligt veel te draaien. En als je op je zij ligt, doet het geweldig veel pijn.

Misschien valt het wel mee.

Dat is het venijnige. Natuurlijk kun je best de dag door komen. Kiezen op elkaar. Je wilt niet zeuren, je wilt je niet aanstellen. Dus je vermijdt bepaalde bewegingen, je doet sommige dingen gewoon niet. En ach, dan gaat het best. Tot het niet meer gaat. En dat is nu het geval. Door de klacht te negeren wordt de klacht snel erger.

Bescherming van je eigen lichaam

Waarom doet het zo’n pijn als je beweegt? Dat komt omdat je spieren over de slijmbeurs lopen. Als ze ontspannen zijn, drukken ze er niet op. Als je gaat bewegen wel. Ontspannen is dus minder pijnlijk. Je lichaam weet dat ook en probeert de spier te ontspannen, zelfs als je beweegt. Daar wordt je spier slapper van.

Willen weten waarom

Het is belangrijk om te weten waar het vandaan komt. Misschien omdat je vaak dezelfde beweging maakt of omdat je boven je macht werkt? Oudere cliënten kunnen last hebben omdat kleine scheurtjes niet snel meer genezen en de slijmbeurs irriteren.

Waarschijnlijk ben je hier omdat je bent doorverwezen door je huisarts; met een behandelcombinatie van rust, een injectie en fysiotherapie.

Oké, eerst de pijn minder

Met deep-tissue massage (waarmee we de spieren in je schouder losmaken) helpen we de pijn te verminderen. Je krijgt meer ruimte in je schouder, waardoor de slijmbeurs rust krijgt. De deep-tissue massage vermindert de pijn. Het losmaken van de spieren is ook belangrijk voor de krachttraining in een later stadium in de behandeling.

het heeft wel tijd nodig

Niet leuk om te horen, maar het kan beste even duren. Twee weken na start van de behandeling zal de ergste pijn weg zijn. Je gebruikt dan je schouders weer normaal —wel oppassen dat je jezelf niet forceert.

Je krijgt rekoefeningen om je spieren lang te maken. Dat doe je zelf, thuis met oefeningen en een schema. Het is belangrijk dat schema goed aan te houden om je herstelproces te bespoedigen. Zodra je spieren goed op lengte zijn, werken we aan het versterken van je spieren.

Je leert je lichaam kennen en weet hoe je je spieren op kracht houdt

Om terugval te voorkomen, moeten de spieren in je schouder weer op kracht komen. Dat doen we met een persoonlijk beweegprogramma en een schema van trainingen. We begeleiden je nauwkeurig en helpen je bij het verbeteren van je houding en manier van bewegen. Daar heb je ook na de behandeling nog veel aan.

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

3.661 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top