headerimage

Heb je last van Gescheurde enkelbanden?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Volendam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Gescheurde enkelbanden.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830601 WhatsApp

Verhelp je gescheurde enkelbanden bij Fysio Volendam

Gescheurde enkelbanden. Wat moet ik doen?

Dat was wel heftig. Spoedeisende Hulp. Blauwe enkel. Krukken misschien. En de pijn is zeker net zo heftig. Nu zit je thuis op de bank, het is wat rustiger allemaal. Je hebt wel veel vragen, over hoe lang je moet rusten, hoe je dat het beste doet en wat je zelf kunt doen om het herstel te bespoedigen.

Houd je aan het protocol

Wat moet je doen bij gescheurde enkelbanden?

  • rust houden
  • ijs erop
  • compressie
  • been omhoog
  • Doe kalm aan, beweeg zo min mogelijk. Maar beweeg wel af en toe. En als het kan, kom dan even langs bij Fysio Volendam, of beter, bel of mail ons voor een afspraak dan komen we wel even bij jou langs. Hoe eerder we je zien, hoe beter.

Het is belangrijk om goede steun te krijgen

We zorgen dat, gedurende het herstelproces, je enkel goed ondersteund is. Dat kan met tape of een brace. Het is goed om dat snel te doen en ook snel een herstelprogramma op te stellen. Het herstel van gescheurde enkelbanden kost tijd en dat wil je liefst niet nog langer maken.

Het is niet alleen je enkel

Zoals gezegd, in het begin doen we weinig anders dan je enkel steun geven en je spieren los maken. Je krijgt drie maal in de week deep-tissue massage; niet alleen rondom je enkel, maar het hele gebied waar knopen en verklevingen zijn.

Het is namelijk niet alleen je enkel: we onderzoeken je van je voet tot je heup om erachter te komen of we je houding en manier van bewegen kunnen verbeteren. Daar nemen we de tijd voor. Dat kan ook, want in het begin heb je veel rust nodig en dankzij de regelmatige deep-tissue massage leren we je spieren goed kennen.

Voordat we aan je persoonlijke beweegprogramma gaan werken, krijg je rekoefeningen en een schema om die oefeningen te doen. Als je met je pijnlijke voet alle bewegingen kunt maken die je met je andere voet ook kunt maken, begint de krachttraining.

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

3.661 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top