headerimage

Heb je last van Knieklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Volendam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Knieklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830601 WhatsApp

Knieblessure bij Fysio Volendam

Mijn pijnlijke knie staat een fit leven in de weg. Hoe los ik dat op?

Je bent er chagrijnig van; moe, lichtgeraakt. De pijn in je knie is aanzienlijk. Daardoor gaat alles moeizaam en is alles vermoeiend. Je wilt snel weer alles kunnen doen. Lekker sporten, bewegen, wandelen. Maar kan dat eigenlijk wel?

Ik wil graag snel weer sporten!

We zullen er duidelijk over zijn: dat kan niet. Dit kan maanden duren. En elke week dat je te vroeg weer gaat sporten, brengt flinke schade aan je knie. En dan zit je hier over een half jaar weer. We werken aan herstel en voorkomen de kans op herhalen. Daarom nemen we de tijd die je lichaam écht nodig heeft.

Knieën draaien niet

Het komt bijna altijd door een verdraaiing. Dat kunnen knieën namelijk niet. Je draait óf met je heupen, óf door je voeten te verzetten en je hele lichaam te draaien. Bij jou waren je knieën geforceerd om wel te draaien. In die beweging kan van alles misgaan. Aan de bewegende delen, de banden, de meniscus. Of misschien is je knie uit de kom.

Elke blessure vraagt om een eigen aanpak. Daarom is Fysio Volendam zeer precies in de diagnose en behandelen we pas als we helemaal zeker van onze zaak zijn.

Rust nemen

Het geldt voor elke klacht, maar als je kniebanden gescheurd zijn helemaal. Je houdt je de eerste drie weken heel kalm, komt om de dag voor een deep-tissue massage en het kan zijn dat je een tijdje een kniebrace moet dragen. Je krijgt rustige oefeningen mee naar huis, om je gewrichten soepel te houden.

De klacht groeit in de loop van tijd

Voetballers en hardlopers tussen de vijftien en negentien jaar hebben er het meeste last van. De klacht ontstaat in de loop van tijd omdat je een verkeerde beweging herhaaldelijk maakt. Daardoor beschadigt je kraakbeenweefsel en bijvoorbeeld de kraakbeenlaag.

De meeste cliënten zagen het achteraf wel aankomen maar hebben de kleinere klachten genegeerd.

De best bekende klacht

Onze methode (los maken, lang maken, sterk maken) werkt heel goed bij de behandeling van deze klacht. Na de diagnose en onderzoek van knie, been en heup kom je drie weken drie keer per week langs. Terwijl je een deep-tissue massage krijgt, vertel jij hoe het met je gaat. Dat is belangrijk: we leren je spieren kennen, je spieren komen los en dat bevordert het herstelproces en beperkt de kans op terugval.

Zodra je spieren los zijn, krijg je een persoonlijk samengesteld rekprogramma en schema om je spieren op lengte te brengen. Zodra je met je pijnlijke been dezelfde bewegingen kunt maken als met je goede been, krijg je een eveneens op maat gemaakt krachttrainingsprogramma.

Bel of mail ons even voor een eerste afspraak. We helpen je graag.

We hopen dat je snel komt. Er zijn te veel mensen onnodig pijn lijden en weinig energie hebben. Dat niet alleen: je kunt je lichaam serieus in de problemen helpen door je klachten te negeren. Ook het hersteltraject wordt lastiger als je je klachten blijft negeren.

Een bezoekje geeft duidelijkheid en rust. We onderzoeken je, luisteren naar je verhaal en stellen een diagnose. Misschien is er wel niks aan de hand —en dat is dan toch óók fijn om te weten. Bel of vul het contactformulier in en hopelijk zien we je snel.

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

3.661 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top