headerimage

Heb je last van Hernia?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Volendam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Hernia.

 • Direct een afspraak
 • Contracten zorgverzekeraars
 • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830601 WhatsApp

Herstel na Herniaoperatie bij Fysio Volendam

Geopereerd aan een hernia. Hoe herstel ik snel?

Het vraagt veel van je. De tijd voor de operatie, de operatie en nu het herstel. Je wist het wel, maar het valt je toch tegen. Eigenlijk wil je iets kunnen doen, iets waardoor het een beetje sneller gaat misschien? Maar ja, je wilt ook niet jezelf voorbijlopen en de boel forceren.

Therapie op houding en beweging

We gaan werken aan je klachten, je leefstijl en je lichaam. Het op maat gemaakte programma doorloopt drie stappen:

 1. eerst maken we de spieren los met deep-tissue massage rondom je hernia
 2. daarna krijg je rekoefeningen en een schema om je spieren lang te maken,
 3. vervolgens krijg je een trainingsprogramma waarmee je de kracht in je spieren terugbrengt.
  Terwijl we dit doen, leer je meer over je houding, je manier van bewegen en hoe je dat kunt verbeteren.

Bedachtzaam bewegen

Vooral de eerste 6 weken na de operatie moet je opletten. Je moet alle gewone beweging net even anders doen; voorzichtiger, bedachtzamer. En dat is lastig omdat die bewegingen zo gewoon zijn. Je hebt er geen erg in. Gelukkig zien we elkaar veel in de eerste periode, we hebben dus genoeg momenten om lastige bewegingen anders te doen.

Rustig aan bewegen, niet tillen en vaak rust nemen

 • Rust / Rust zo vaak je kunt. En dan ook echt rusten, gewoon even helemaal niks. Dat helpt bij de opbouw van je uithoudingsvermogen. Je kunt soms voorzichtig licht bewegen. Als je daarna maar weer even plat gaat. Als dat na zes weken goed gaat, kun je als het gaat naar buiten, om een rondje te fietsen of ergens te zwemmen.
 • Niet te lang zitten / Zitten is niet goed voor je. Zeker in de eerste 6 weken niet. Ook autoritjes van langer dan 20 minuten moet je zien te vermijden. En als je dan zit, zorg voor een goede stoel, met hoge rugleuning en voldoende steun in de zij. Niet gaan ‘hangen’ in de stoel.
 • Niet tillen / In het begin: niet tillen. Als je na verloop van tijd kunt tillen, overleg dan met je fysiotherapeut hoe je dat het beste doet. Je krijgt er les in en oefeningen voor: dicht op je lichaam tillen, zonder te ver te buigen of draaien, met rustige bewegingen en met twee handen. Ook dan geldt nog steeds dat je enkel licht mag tillen.
 • De eerste 6 weken bestaat echt alleen uit rusten. De meeste mensen vinden dat moeilijk en voelen zich soms bezwaard naar huisgenoten toe. Voor je het weet sta je te stofzuigen. Dat mag écht niet. Na 6 weken kun je, in overleg met de fysiotherapeut, rustig aan de slag. Ook dan moet je bedachtzaam blijven bewegen.

Ik wil weer sporten!

We moeten hoe dan ook wachten tot de controleafspraak in het ziekenhuis. Tot die tijd hou je je rustig. Afhankelijk van de uitkomst van dat gesprek, stellen we een bewegingsprogramma op om op een zorgvuldige manier aan je herstel te werken. Dat geldt ook voor je baan: niet werken tot de controleafspraak. Daarna kun je, met beleid en begeleiding, rustig weer aan het werk.

Bel of mail ons even voor een eerste afspraak. We helpen je graag.

We hopen dat je snel komt. Er zijn te veel mensen onnodig pijn lijden en weinig energie hebben. Dat niet alleen: je kunt je lichaam serieus in de problemen helpen door je klachten te negeren. Ook het hersteltraject wordt lastiger als je je klachten blijft negeren.

Een bezoekje geeft duidelijkheid en rust. We onderzoeken je, luisteren naar je verhaal en stellen een diagnose. Misschien is er wel niks aan de hand —en dat is dan toch óók fijn om te weten. Bel of vul het contactformulier in en hopelijk zien we je snel.

Wat onze klanten zeggen

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

3.661 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top