headerimage

Heb je last van Rugpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Volendam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Rugpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830601 WhatsApp

Verhelp je rugklachten samen met Fysio Volendam

Deze pijn is vreselijk! Hoe kom ik er vanaf!?

Hrmpf. Je bent helemaal uit evenwicht. Alles kost zoveel moeite. Alles gaat zo moeizaam. Het is je lage onderrug. Misschien ook je bil. Als je beweegt voel je je snel stijf. Lang zitten gaat niet. Lang staan ook niet. Je draait en zoek en probeer. Allemaal vermoeiend, pijnlijk en erg belastend. Hoe kom je er snel vanaf? Zodanig dat het (hopelijk) nooit meer terugkomt? Klaar om jouw rugklachten te verhelpen? Kies voor fysiotherapie Volendam!

Fijn om te weten: dit kunnen we goed behandelen

Het komt veel voor. Tachtig procent van de bevolking heeft er wel eens last van —en de pijn gaat bijna altijd wel weg. Bij Fysio Volendam werken we aan je herstel; zorgvuldig en met aandacht, zodat de kans op terugval minimaal is.

We herstellen het evenwicht in je lichaam

Het is waarschijnlijk moeilijk om er achter te komen waar de pijn vandaan komt. Wie weet kun je het moment zo aanwijzen: “oh ja, ik draaide me, ik bukte en ‘bam!’ het zat erin.” De meeste cliënten hebben dat niet. Het is er gaandeweg ingeslopen. En trouwens, ook als je het moment weet, weet je de oorzaak niet. De klacht is de laatste fase van een lang traject waarin de klacht zich langzaam ontwikkelde: door verkeerd bewegen, stress, verkeerd zitten, slechte voorbereiding bij sporten, noem maar op.

We werken aan het evenwicht in de regio; dat is nu uit balans —veel mensen voelen dat ook zo; “alsof het elk moment mis kan gaan.”

Je rug terug in balans

We beginnen met het losmaken van de spieren. Niet alleen waar het pijn doet; we onderzoeken en behandelen ook de stand van je heupen, of je houding in zijn algemeen goed is en hoe je je schouders houdt.

We brengen de spiergroepen die met je klacht te maken hebben in kaart en halen daar eerst de knopen en verklevingen eruit. Als ze helemaal schoon zijn, ga je met rekoefeningen werken aan de symmetrie in je lichaam. Door je spieren op gelijke lengte te brengen, voorkom je klachten en blessures.

Rustige, bewuste bewegingen

Als je lichaam weer in evenwicht is, ga je je spieren weer op kracht brengen met een persoonlijk beweeg- en trainingsprogramma. Het is overigens in elke fase belangrijk dat je in beweging blijft. Rustig, bewust en zonder jezelf te overbelasten.

In het begin beweeg je nauwelijks, de bewegingen die je doet, zijn kleine oefeningen waarmee je je gewrichten soepel houdt.

Bel of mail ons, we helpen je graag.

We hopen dat je snel komt. Er zijn te veel mensen onnodig pijn lijden en weinig energie hebben. Dat niet alleen: je kunt je lichaam serieus in de problemen helpen door je klachten te negeren. Ook het hersteltraject wordt lastiger als je je klachten blijft negeren.

Een bezoekje geeft duidelijkheid en rust. We onderzoeken je, luisteren naar je verhaal en stellen een diagnose. Misschien is er wel niks aan de hand —en dat is dan toch óók fijn om te weten. Bel of vul het contactformulier in en hopelijk zien we je snel.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

3.661 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top