headerimage

Heb je last van Peesontsteking knie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Volendam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Peesontsteking knie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830601 WhatsApp

Verhelp je peesontsteking bij je knie bij Fysio Volendam

Mijn knie doet ongelofelijk veel pijn. Kan dat stoppen?

Laat ons raden: de pijn zit vlak onder je knieschijf. Daar is het ook een beetje gezwollen. Als je je knie beweegt, gaat het pijn doen. Vooral als je je knie volledig buigt. Wat kun je doen om snel —en zorgvuldig!— te herstellen?

Even voorstellen: de pees

Een knie zit knap in elkaar en krijgt heel wat klappen te verduren. Je dijbeen en onderbeen komen samen in een gewricht dat bij elkaar gehouden wordt door stevige banden. Je spieren maken de bewegingen door aan te spannen en te ontspannen. De spieren zitten aan de botten met pezen. Als je die pezen overbelast, krijgen ze scheurtjes. Dat zijn venijnige wondjes die niet snel genezen.

Fysio Volendam kan je helpen

In het begin wil je alleen maar rust. Even niks. Even geen beweging, niks doen. Luister daarnaar en beweeg alleen in overleg met Fysiotherapeut Volendam om de spieren soepel te houden. Met deep-tissue massage helpen we je in deze fase om de pijn te verlichten. Zo leren we ook je spieren goed kennen en kunnen we de ontwikkeling nauwgezet volgen. Zodra het kan, zullen we een schema van rekoefeningen voorstellen. En als je been er klaar voor is, kun je met krachttraining beginnen om op een zorgvuldige manier je spieren weer op sterkte te krijgen en herhaling te voorkomen.

Zorgen dat het niet weer mis gaat

Je zult iets moeten veranderen aan je houding en manier van bewegen. De ontsteking is veroorzaakt door chronische overbelasting: een verkeerde beweging of slechte houding die je al jaren hebt. Misschien iets dat je op je werk doet, de manier waarop je sport of iets in het algemeen. We vinden de oorzaak en geven je de mogelijkheid er iets aan te doen.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

3.661 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top