headerimage

Heb je last van Frozen shoulder?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Volendam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Frozen shoulder.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830601 WhatsApp

Verhelp een Frozen Shoulder bij Fysio Volendam

Gewoon een keer slapen…

Een stijve schouder; het is pijnlijk en onaangenaam. Maar de nachten… die zijn gruwelijk. Je kunt niet slapen, zo’n pijn doet het. Soms val je wel even in slaap, tot je met pijn als messteken uit je slaap wordt getrokken. Je zou zo graag gewoon eens een nacht doorslapen.

Slecht nieuws: dit kost altijd tijd

We zien vrij snel of het daadwerkelijk een ‘frozen shoulder’ is. De klachten zijn duidelijk: je schouder is helemaal stijf en je kunt amper bewegingen maken vanuit de pijnlijke schouder.
Het hangt een beetje af van de fase waarin je zit wat je klachten precies zijn en hoe lang het nog duur maar je moet echt denken aan een half jaar tot een jaar voor je helemaal klachtenvrij bent.

De drie fasen van een Frozen Shoulder

  • Fase 1) Je schouder wordt nu steeds stijver. Het doet geweldige pijn en waarschijnlijk is je schouder ook ontstoken.
  • Fase 2) Je schouder is helemaal stijf, alsof het bevroren is (vandaar de naam). Nu voel je niet zo veel pijn meer, maar je kunt ook bijna niets meer vanuit deze schouder.
  • Fase 3) Je voelt dat je herstelt, je schouder wordt stilaan soepeler.

Het is een klacht die tijd nodig heeft, wij helpen de pijn verminderen.

Niet leuk om te vertellen, niet leuk om te horen: deze klacht moet je ‘uitzitten’. We kunnen weinig doen om het proces te versnellen. Dat kan heel frustrerend zijn, vooral in de latere stadia van het proces als je al veel meer wilt kunnen.

In de eerste fase van het verloop van een Frozen Shoulder helpen we je de pijn te bestrijden. Met deep-tissue massage en door te werken aan je houding. Als je in fase drie weer wat kunt bewegen, helpen we je de spieren soepel in lang te maken. En als je nergens meer last van hebt, werken we samen aan het herstel van je spierkracht.

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

3.661 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top