headerimage

Heb je last van Nekpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Volendam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Nekpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830601 WhatsApp

Verhelp je nekpijn bij Fysio Volendam

Mijn nek doet pijn. Kan ik er iets aan doen?

Je zit de hele tijd te kneden en duwen. Achter in je nek, bij de aanhechting van schouder. De pijn is afstompend en soms ondraaglijk. Van laag in je nek tot aan je achterhoofd en schouderbladen. Als je je hoofd draait, gaat je hele lichaam mee. Toch is stilzitten op den duur ook pijnlijk. Je hebt al veel geprobeerd; van sportgel en warmtekussens tot tijgerbalsem en lange warme douches. Het helpt niet.

Ontspannen spieren gaan helpen

Met deep-tissue massage en kleine oefeningen ontspannen we de spieren. Soms blijven er knopen en verklevingen inzitten die we met dry-needling weghalen. Je zult merken dat je met losse spieren ook meteen veel minder klachten hebt.

Het is verleidelijk om dan te stoppen —de pijn is immers weg. Soms kan dat; maar meestal niet. Je spieren moeten niet alleen los, maar ook lang en sterk zijn. Dan is de kans ook groter dat de klacht ook weg blijft.

Je krijgt daarom een op maat gemaakt beweegprogramma waarmee je eerst (via rekoefeningen) je spieren op lengte brengt om ze daarna (met krachttraining) op sterkte te brengen. Daarmee herstel je de basis in je nek en schouders.

Meer kennis over je eigen lichaam

Je krijgt meer inzicht over je eigen lichaam. Over hoe je beweegt, wat je houdingen zijn, hoe je zit en ligt en wat je kunt doen om het beter te doen. Je leert je eigen valkuilen kennen; van houding tot stress, van sport tot slaaphouding. Daarmee kun je concreet aan je herstel werken.

De oorzaak kennen…

Meestal zijn er meerdere oorzaken: stress, houding, te weinig beweging. Maar wist je dat het ook kan komen van roken? Of overgewicht? En het kan ook zijn dat je klacht een heel andere oorzaak heeft; zoals een nekhernia of artrose.

Daarom is het zaak dat we je snel zien. Te lang met nekklachten rondlopen kan ernstige gevolgen hebben.

Bel ons voor een afspraak. We helpen je graag.

We hopen dat je snel komt. Er zijn te veel mensen onnodig pijn lijden en weinig energie hebben. Dat niet alleen: je kunt je lichaam serieus in de problemen helpen door je klachten te negeren. Ook het hersteltraject wordt lastiger als je je klachten blijft negeren.

Een bezoekje geeft duidelijkheid en rust. We onderzoeken je, luisteren naar je verhaal en stellen een diagnose. Misschien is er wel niks aan de hand —en dat is dan toch óók fijn om te weten. Bel of vul het contactformulier in en hopelijk zien we je snel.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

3.661 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top