headerimage

Heb je last van Artrose?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Volendam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Artrose.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830601 WhatsApp

Artrose bij Fysio Volendam

Ik heb artrose, wat kan fysiotherapie doen?

Bewegen is moeilijk. Je bent stijf. De pijn wordt in de avond erger; in je knie, je heupen, je lies misschien? Het is altijd een last en soms ronduit pijnlijk. Je zoekt waarschijnlijk al een tijdje naar een oplossing. En nu denk je: “Wat zou Fysio Volendam voor me kunnen doen?”

Een vitaal leven

We helpen je op een bedachtzame manier in beweging te blijven. Je bent geneigd jezelf te beperken. Heel voorstelbaar: het voelt fijner en is makkelijker. Toch werkt het averechts, want als je minder beweegt, wordt alles minder soepel. De pijn breidt uit en na verloop van tijd hoef je niet eens meer te bewegen om pijn te hebben.

We analyseren je klachten en kijken wat je zelf nog kunt en wilt doen. Vervolgens kijken we met een lichamelijk onderzoek naar de hele regio. Heb je een knie-artrose, dan kijken we ook naar de hele omgeving. Op basis van die gegevens, en de geschiedenis van de klacht en je leefstijl, krijg je een beweegprogramma dat bij je past.

Voordat je echt oefeningen gaat doen, helpen we je met deep-tissue massage eerst de spieren rondom de pijnlijke plekken los te maken. Thuis begin je met kleine oefeningen die daar ook bij helpen.

We blijven je goed volgen, blijven je spieren los houden en helpen je bij de oefeningen die je lastig vindt. Je spieren worden steeds sterker en je uithoudingsvermogen neemt toe. Bewegen wordt weer leuk.

Als de behandeling gestopt is, blijf dan lekker bewegen, dat houdt je soepel en weerbaar. We helpen je tijdens de behandeling al te werken aan een fitte leefstijl.

We helpen je bij de revalidatie na een operatie

Als de artrose vergevorderd is, krijg je een kunstheup of -knie. De operatie is ingrijpend voor het gebied waar geopereerd wordt, maar ook voor de spieren eromheen.

Het is daarom verstandig om na de operatie op een zorgvuldige manier weer in beweging te komen. Je krijgt een herstelprogramma op maat, informatie over de activiteiten die je wel en niet kunt doen en waarop je moet letten als je de oefeningen doet.

De pijn die je voelt, is gewrichtspijn

Je beweegt in je gewrichten. In plaats van een lang bot heb je er twee die ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. Dat gebied waar het beweegt zit knap in elkaar en is best kwetsbaar. De twee botten worden bij elkaar gehouden door het gewrichtskapsel en de gewrichtsbanden. Rondom de botuiteinden zit kraakbeen dat de klappen opvangt en er voor zorgt dat de botten elkaar niet beschadigen. Bij artrose wordt dat kraakbeen dunner.

Als je artrose hebt

Het is een goed idee om de volgende dingen zeker te doen:

  • beweeg elke dag minstens een half uurtje
  • rust wel op tijd —ook tijdens het bewegen
  • koop schoenen met schokabsorberende zolen
  • forceert niets; als het pijn doet moet je stoppen

Bel of mail ons even voor een eerste afspraak. We helpen je graag.

We hopen dat je snel komt. Er zijn te veel mensen onnodig pijn lijden en weinig energie hebben. Dat niet alleen: je kunt je lichaam serieus in de problemen helpen door je klachten te negeren. Ook het hersteltraject wordt lastiger als je je klachten blijft negeren.

Een bezoekje geeft duidelijkheid en rust. We onderzoeken je, luisteren naar je verhaal en stellen een diagnose. Misschien is er wel niks aan de hand —en dat is dan toch óók fijn om te weten. Bel of vul het contactformulier in en hopelijk zien we je snel.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

3.661 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top