headerimage

Zoek je goede fysiotherapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Volendam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Wat is fysiotherapie?.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830601 WhatsApp

Jouw behandeling bij Fysio Volendam

Over houding en beweging

Je kunt bij fysiotherapie Volendam terecht voor alle vragen en klachten over houding en beweging. Over je spieren, als je pijn in je gewrichten hebt, als je pijn hebt na een val bijvoorbeeld.

Veel dingen doet je lichaam zelf

Je lichaam is slim. Zonder dat je het weet wordt veel voor je geregeld. Van ademhalen tot wandelen. Van je arm bewegen tot praten. Het gaat vanzelf. Ondertussen houdt je lichaam zichzelf goed in de gaten. Als er iets stuk is, wordt het gerepareerd. Je ontziet onbewust een bepaalde spier, loopt net even anders om die pijnlijke heup te ontzien; het gaat allemaal vanzelf.

Soms heb je een waarschuwing nodig. Pijn. Soms is het zo slecht gesteld dat je lichaam je letterlijk een halt toeroept. Je kunt bepaalde bewegingen gewoon niet meer maken. Je neemt de rust, en je lichaam helpt je weer op weg.

De pijn blijft

Soms helpt dat niet. Je lichaam kan het niet alleen en heeft hulp nodig. Dan kom je bij ons. We zoeken uit wat er aan de hand is en helpen je bij het ontwikkelen van sterker spieren, het verbeteren van je houding en het veranderen van je leefstijl.

Speciaal voor jou, op maat

Fysiotherapie is altijd heel persoonlijk. Je lichaam en leefstijl zijn namelijk onderdeel van de oplossing. We kennen je klacht goed, en we leren je lichaam en je leefstijl graag ook kennen om een behandelplan op maat te maken. Dat plan is ingericht in drie stappen: los maken, lang maken en sterk maken.

Inzicht en herstel

Tijdens het proces leer je je lichaam beter kennen. Hoe je je houding verbetert, waar je op moet letten tijdens de warming-up. Je leert ook hoe je, met een serie oefeningen op maat, duurzaam de nu zwakkere spieren kunt trainen. De meeste cliënten doen dat graag en hebben daar nog lang plezier van.

Op zoek naar een fysio? Let op registratie en beroepsvereniging

Let bij de keuze voor een fysiotherapeut altijd op de BIG-geregistratie en de aansluiting bij een beroepsvereniging. Dan weet je dat de kwaliteit van de zorg goed zit.

Minstens net zo belangrijk is het persoonlijke contact. Als het tussen jou en de fysiotherapeut klikt, werk je makkelijker, beter en sneller. Let ook op de manier van behandelen. De meeste klachten worden behandeld naar aanleiding van standaardmethoden. Toch geeft elke praktijk er zijn eigen draai aan. Kijk dus goed rond naar wat jou aanspreekt.

Ga naar de fysiotherapeut

Dat is echt het beste dat je nu kunt doen. Te veel mensen lopen te lang met hun klacht rond. En dat is zonde —en mogelijk schadelijk.

Kom dus even langs; al is het maar om gewoon kennis te maken. Dan kun je goed geïnformeerd besluiten wat je wilt doen. Je krijgt dan duidelijk advies over de behandeling, of dat je gewoon even moet rusten, of dat je beter toch even bij de huisarts langs moet gaan.

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

3.661 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top