headerimage

Heb je last van Verstuikte enkel?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Volendam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Verstuikte enkel.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830601 WhatsApp

Enkelverstuiking bij Fysio Volendam

Dit mag niet mijn zwakke plek worden.

Het is alsof je een traptree miste —door je enkel gezakt. Je deed er meteen ijs op. Je deed meteen je been omhoog. Je hield je schoenen aan. Nu is het een behoorlijke verstuiking. Het valt je tegen; je kunt er nauwelijks op staan.

Je wil dat je snel weer beter bent en dat het nu niet voor altijd jouw zwakke plek wordt.

Dat heb je goed aangevoeld

Het grootste risico voor een enkelverstuiking… is een enkelverstuiking. Natuurlijk willen we dat je je zo snel mogelijk beter voelt. Maar we willen vooral dat je niet over een half jaar met deze klacht terugkomt. Dus we nemen de tijd. We werken met rust aan herstel. We forceren niets. Je kunt even niet trainen, geen zaalsporten doen, geen contactsport. Je wil graag snel herstellen. Dat gaan we ook doen, en tegelijkertijd zorgen we ervoor dat de kans op herhaling zo klein mogelijk is.

Het gaat om sterke spieren

Sterke spieren en banden voorkomen dat je je enkel makkelijk verzwikt. Om met zorg aan die spieren te werken, maken we ze eerst los. Je spieren zijn namelijk verkrampt —om je enkel te beschermen. Dat blijven ze doen, vandaar dat we soms voorstellen om die spieren te helpen met een zwachtel of elastische kous. Zodra je spieren losser zijn, ga je ze lang maken; en als ze lang en los zijn, krijg je een trainingsprogramma en schema op maat. Hiermee kun je onder begeleiding goed werken aan sterke spieren.

Je enkel, je knie, je houding

Het gaat niet allen om je enkel. Je been heeft ermee te maken, je houding, je manier van bewegen. We onderzoeken de hele ‘bewegingsketen’ om de oorzaak van de klacht te vinden en er achter te komen hoe je lichaam de klacht compenseert. Zo voorkomen we nieuwe klachten en blessures zoals het scheuren van de enkelband.

Bel of mail ons even voor een eerste afspraak. We helpen je graag.

We hopen dat je snel komt. Er zijn te veel mensen onnodig pijn lijden en weinig energie hebben. Dat niet alleen: je kunt je lichaam serieus in de problemen helpen door je klachten te negeren. Ook het hersteltraject wordt lastiger als je je klachten blijft negeren.

Een bezoekje geeft duidelijkheid en rust. We onderzoeken je, luisteren naar je verhaal en stellen een diagnose. Misschien is er wel niks aan de hand —en dat is dan toch óók fijn om te weten. Bel of vul het contactformulier in en hopelijk zien we je snel.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

3.661 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top