headerimage

Zoek je goede Dry needling?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Volendam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Dry needling.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830601 WhatsApp

Dry needling behandeling bij Fysio Volendam

Knopen in je spieren

Waarschijnlijk heb je ze zelf ook al wel eens gevoeld: gespannen, pijnlijke, verharde plekken in je spieren. Als je er op drukt, doet het pijn. Wij noemen dien knopen triggerpoints. Het zijn de plekken die jouw bewegingen moeilijk maken en er voor zorgen dat je spier zo stijf aanvoelt.

De knopen zijn belangrijk (om weg te halen)

Vooral bij chronische spierpijn (RSI, hoofdpijn, nek- of lage rugklachten) behandelen we de knopen met dry-needling. Dat is heel doelgericht en het helpt heel goed bij het ontspannen van precieze spiergroepen.

Spieren ’triggeren’ met een naald

Dry-needling richt zich op het beïnvloeden van een specifiek punt in je spieren. Anders dan bijvoorbeeld acupunctuur werken we diep op de spier in en maar met één naald, waarmee we een voor een de knopen aflopen.

De prik doet geen pijn

De meeste cliënten voelen een minimaal prikje en zijn er van verrast dat het zo weinig pijn doet. Het moment dat de naald de knoop beïnvloedt is wel even vervelend. De spier spant zich plots sterk aan. Dat is een pijnlijk —kort— moment; je merkt ook direct dat je spier soepeler aanvoelt en de pijn minder is.

Soepele spieren voor een evenwichtig lichaam

Na dry-needling voelen je spieren zwaar. Het voelt een beetje als spierpijn. Die pijn gaat overigens snel weg; na een paar sessies zijn de knopen weg en kun je met deep-tissue massage ontspanningsoefeningen verder.

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

3.661 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top