headerimage

Heb je last van Schouderpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Volendam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Schouderpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830601 WhatsApp

Verhelp je schouderpijn bij Fysio Volendam

Het voelt alsof het helemaal mis is…

Elke keer als je beweegt: ‘klik’. Het is een onheilspellend geluid. En het doet gewoon pijn. Je beweegt je arm bijna niet meer. Dat kan ook niet. De pijn straalt uit naar je arm.

Het kost moeite, en veel energie. Die je niet hebt omdat je met zo’n pijnlijke schouder amper slaapt. Elke keer dat je je omdraait word je wakker van de pijn. Je bent bezorgd, want je weet dat het soms langdurig mis kan gaan in een schouder.

De kans is groot dat het goed komt

Het is wel belangrijk dat je snel komt. Vooral bij zo’n klikkende schouderpijn kan te lang met de klacht doorlopen blijvende schade veroorzaken. Maar, als je er op tijd bij bent, kunnen we veel doen in relatief weinig tijd.

Ook een geruststelling: omdat er veel in je schouder gebeurt —je spieren, het gewricht en het schouderblad— kan het net lijken alsof er iets met de botten aan de hand is. Dat is waarschijnlijk niet zo. Wat de oorzaak ook is, je spieren doen het zware werk. Ze vangen de klacht op of compenseren het. Daardoor komen ze in een kramp. En dát doet pijn.

Geef je spieren de tijd

Je zult toewerken naar krachtige spieren. Je schouder is een knap gewricht dat heel ingewikkelde bewegingen kan maken. Er zit veel ‘los’; en om het goed te laten werken heb je goede steun van krachtige spieren nodig.

Voordat je aan die sterke spieren kunt werken, halen we de knopen en verklevingen eruit. Dat duurt ongeveer drie weken waarin je om de dag een massage van twintig minuten krijgt.

Het belang van symmetrie in je lichaam

Ga maar voor de spiegel staan en kijk: de schouder die pijn doet staat hoger dan de ander. Of: til je armen op; die aan de pijnlijke kant kan minder hoog. Hetzelfde geldt voor draaibewegingen. Dat komt omdat de pijnlijke spieren korter zijn. Voordat je met krachttraining kunt beginnen, moeten die spieren net zo lang zijn als die aan de andere kant.

Je krijg een programma van rekoefeningen en een schema waarmee je ze kunt doen. Ze zijn aangepast aan je klacht en je lichaam. Het is belangrijk dat schema goed aan te houden, want hoe eerder je spieren op lengte zijn, hoe sneller het herstel zal zijn.

Ongeveer zes tot acht weken

Als je spieren los en lang zijn, zul je merken dat je al veel weer kunt. Met krachttraining —ook in een programma op maat— maak je je spieren steeds een beetje sterker. Als de behandeling is afgerond, kun je die oefeningen blijven doen om terugval te voorkomen.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

3.661 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top