headerimage

Heb je last van Reuma?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Volendam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Reuma.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830601 WhatsApp

Reuma bij Fysio Volendam

Reuma en weinig energie

Dat is misschien nog wel het moeilijkste: je hebt totaal geen energie. Je bent uitgeput. Natuurlijk heb je ook al die andere symptomen; pijn, soms gezwollen gewrichten, stijve vingers en gewrichten. Maar dat moeizame en futloze… daar zou je liefst vandaag nog wat aan doen.

Uithoudingsvermogen en energie

De werking van je gewrichten en spieren en je conditie hangen met elkaar samen. Als we goed voor je spieren en gewrichten zorgen, werken we tegelijkertijd aan je uithoudingsvermogen. Daarvoor krijg je eerst een aantal weken deep-tissue massage, aangevuld met rekoefeningen en een schema om die thuis te doen. Als je zo meteen meer gaat bewegen, moet je dat wel doen met fitte, losse spieren —anders krijg je er alleen maar klachten bij. Terwijl we dit doen, werken we ook aan je houding en manier van bewegen bij alledaagse dingen; vaak blijkt dat van grote invloed op je uithoudingsvermogen.

Vervolgens krijg je training gericht op de ontwikkeling van sterke spieren. Met een schema volg je thuis zo je eigen programma in je eigen tempo. Je verbetert je spierkracht en de soepelheid van je spieren; en daarmee je conditie. We stellen het programma samen op. Wil je ook sporten? Dan begeleiden we je ook daarbij. We volgen je van dichtbij en helpen als bewegingen lastig gaan en als je misschien hulpmiddelen nodig hebt. Je zult je snel beter voelen.

Zorg voor de manier van bewegen

Als je eenmaal in beweging bent, merk je dat je energie toeneemt. Je hoeft niet meer rustig aan te doen. Je kunt lekker bewegen; het is natuurlijk wel belangrijk dat je dat op een verantwoorde manier doet; met beleid, aandacht en begeleiding. Zo blijven je spieren krachtig en soepel. je voelt je beter en hebt meer kracht en energie om ook te blijven bewegen. Doe dat ook; elke dag, vijf dagen in de week. Je hoeft niet te overdrijven, een versnelde ademhaling tijdens je activiteit is al voldoende.

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

3.661 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top