headerimage

Heb je last van Polsklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Volendam. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Polsklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830601 WhatsApp

Polsblessure bij Fysio Volendam

Een polsblessure: snel de gewone dingen kunnen doen

Je kon je nog net opvangen, anders had je een lelijke val gemaakt. Gelukkig maar, alleen… je blesseerde wel je polsen. In eerste instantie dacht je dat het wel mee zou vallen, maar dat viel erg tegen.

Het is nu belangrijk dat je snel de gewone dingen weer kunt doen: autorijden, Whatsappen, niks bijzonders. Maar nu kun je het niet.

Herstellen van de val? Het kan in een week.

Als je er op tijd bij bent en als het een lichte kneuzing is. Vaak kun je al binnen een week de gewone dingen weer doen. Als de kneuzing zwaar is kan het soms wel meer dan een maand duren voor je helemaal vrij van klachten bent. Je zult merken dat je je ook in dat traject snel beter gaat voelen; dat je je makkelijk kunt bewegen en meer kracht in je polsen krijgt.

Wat is een polsblessure?

Je viel en je wilde jezelf opvangen. Die klap doet behoorlijk pijn. Het is heel onhandig. Gelukkig is de schade meestal beperkt. Het is een verzwikking: de banden en het kapsel rondom je pols rekten tijdens de val enorm op en dat heeft ze licht beschadigd. Misschien is je pols ook wat dikker en heb je een blauwe plek.

Zorg dat je dit doet:

Net gevallen? Doe dit:

  • koel houden; vier keer per dag een kwartiertje met ijs of een coldpack
  • rustig houden; kom langs of bel ons even, dan zetten een een brace of tape
  • drukverband aanleggen
  • als het even kan leg je je pols omhoog (hoger dan je hart).

Je pezen doen pijn, je spieren zijn belangrijk

De spieren in je pols moeten weer sterk worden. Om langdurig te herstellen moet je in het begin veel rust nemen. Je krijgt van onze fysiotherapeuten om de dag een deep-tissue massage en kleine oefeningen om je spieren soepel te houden. Soms is het nodig om de laatste knopen en verklevingen los te maken met dry-needling.

Als de ergste pijn weg is en de spieren zijn mooi los, krijg je rekoefeningen om je spieren die door de val verkrampten weer lang te maken. Als je met je pols weer alle bewegingen kunt maken werken we met een persoonlijk beweegprogramma aan de kracht, coördinatie en beweeglijkheid van je spieren.

Bel of mail ons even voor een eerste afspraak. We helpen je graag.

We hopen dat je snel komt. Er zijn te veel mensen onnodig pijn lijden en weinig energie hebben. Dat niet alleen: je kunt je lichaam serieus in de problemen helpen door je klachten te negeren. Ook het hersteltraject wordt lastiger als je je klachten blijft negeren.

Een bezoekje geeft duidelijkheid en rust. We onderzoeken je, luisteren naar je verhaal en stellen een diagnose. Misschien is er wel niks aan de hand —en dat is dan toch óók fijn om te weten. Bel of vul het contactformulier in en hopelijk zien we je snel.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

3.661 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top