Hamstringblessure bij Fysio Volendam
Is het erg, mijn hamstringblessure?
Je wilde dat sprintje trekken, voor die verre bal gaan. Oh, het was net een zweepslag, zo schoot het erin. Uit het niets, scherpe pijn, een kramp-achtig gevoel.
Je loopt er nu al een tijdje mee. Je hebt gerust. Maar het is nog lang niet goed. Buigen gaat moeilijk. Het kan zijn dat je bovenbeen nog stijf is. Je vraag je af hoe erg het nu precies met die hamstring is. En wat je het beste kunt doen: bewegen, of juist niet?
Hamstringblessure: 3 niveau’s
- Bijna geen pijn. Je voelt het bij het sporten sport. Maar bij gewone activiteiten zoals wandelen… je merkt het niet eens. Goed nieuws: als je een beetje oplet en je neemt voldoende rust, gaat het waarschijnlijk snel over.
- Voortdurende pijn. Je voelt het altijd. Als het niet pijnlijk is, dan is het wel een zeurend gevoel. Je bovenbeen is wat gezwollen. Je voelt het als je wandelt, er op drukt en zelfs als je je knie buigt. Een onprettig gevoel. Het is belangrijk om snel contact op te nemen: je kunt hier gemakkelijk van herstellen als je het samen met een fysiotherapeut doet en niet te lang wacht.
- Vreselijke pijn. Je loopt met krukken, de pijn is afgrijselijk en je hele been doet pijn. Waarschijnlijk is fysiotherapie alleen niet voldoende. Je moet waarschijnlijk geopereerd worden. Gelukkig komt deze vorm van een hamstringblessure niet vaak voor.
Weten waar het door komt
Een hamstringblessure kan een chronische klacht worden. Dat willen we voorkomen.
Dat doen we door ons te richten op ontspannen spieren en pijnbestrijding. Met deep-tissue massage en eventueel dry-needling helpen we je op weg. Tegelijkertijd zoeken we naar de oorzaak. We willen het moment weten, maar ook meer van je stijl van bewegen, je sportieve leefstijl en wat je klachtgeschiedenis is. We nemen de tijd om door alle stappen in het traject te gaan.
We zullen je er vaak op wijzen dat je de spier niet mag forceren. Dat is namelijk best lastig omdat je spier wel sterk is.
Aandacht voor jouw welzijn
Je krijgt een beweegprogramma en schema op maat. Daarmee kun je ook tussen de massages je spier ontspannen houden. Het kan zijn dat we je adviseren even een andere sport te doen die minder belastend is, zoals zwemmen. Omdat we de hele regio opnieuw in balans willen krijgen, krijg je een apart programma voor je lage rug en bekken. We adviseren je om die oefeningen ook na de behandeling te blijven doen, om herhaling te voorkomen.
Sportieve senior?
De blessure komt relatief veel voor bij sportieve senioren aan het begin van het seizoen. Je hebt een zomer lang wat minder bewogen en gaat er na de stop hard in. Vooral voetballers hebben er last van. Maar voor alle sportende senioren geldt: doe aan het begin van het seizoen rustig aan en neem tijd voor de warming-up.
Bel of mail ons even voor een eerste afspraak. We helpen je graag.
We hopen dat je snel komt. Er zijn te veel mensen onnodig pijn lijden en weinig energie hebben. Dat niet alleen: je kunt je lichaam serieus in de problemen helpen door je klachten te negeren. Ook het hersteltraject wordt lastiger als je je klachten blijft negeren.
Een bezoekje geeft duidelijkheid en rust. We onderzoeken je, luisteren naar je verhaal en stellen een diagnose. Misschien is er wel niks aan de hand —en dat is dan toch óók fijn om te weten. Bel of vul het contactformulier in en hopelijk zien we je snel.