Onze werkwijze


Analyse

We beginnen met een analyse van je klacht. Je vertelt erover, we luisteren aandachtig, vragen door over bijvoorbeeld je leefstijl, wat je gedurende de dag doet en hoe je sport. Terwijl we ontspannen praten, letten wij op je bewegingen en je houding.

We onderzoeken je lichamelijk; de pijnlijke plek en de spieren en gewrichten die er mee te maken hebben. Ook testen we je spieren in die gebieden. Bij afsluiting vertellen we je over de klacht en wat we voor je doen. Als dat je aanspreekt, kunnen we twee dagen laten aan de slag.

Twee regio's

Niets in je lichaam staat op zichzelf. Daarom kijken we naast de klacht ook naar de rest van je lichaam, de klachten die je eerder had en je leefstijl. We kijken naar de hele regio rondom de klacht aan de hand van twee regio’s alles onder je lage onderrug en alles boven je lage onderrug. Dus met een verzwikte enkel kijken we ook naar je heupen.

We begeleiden je

Veel sportende cliënten willen liever vandaag dan morgen weer gaan trainen. Alhoewel we dat goed begrijpen, drukken we je regelmatig op het hart om je in te houden. Om chronische klachten te voorkomen doe je er goed aan om rust te nemen en de spiergroepen waar het om gaat lang en los te maken. Zo voorkom je blessures en herstel je goed en zorgvuldig.

Deep-tissue massage

Je gedrag is belangrijk. Als je verkeerd zit, ligt of beweegt, kan dat veel invloed hebben op je klachten. Ook je leefstijl heeft invloed en verdient ruim aandacht.

Maar nu heb je pijn in je spieren. Daar zit je klacht nu. Dus daar werken we aan. Met de in-huis ontwikkelde techniek van deep-tissue massage, eventueel aangevuld met dry-needling, bereiden we de spieren voor op herstel. Met onze handen. Daardoor leren we je spieren en hun herstel goed kennen en daar hebben we in een later stadium veel profijt van.

Weken met lange spieren

Op een scheef fundament kun je niet bouwen.

Je bent nu asymmetrisch. Met het pijnlijke gewricht kun je veel minder dan met het andere: niet zo hoog optillen, een hogere schouder, minder gebogen knie. Dat komt omdat je spieren niet op gelijke lengte zijn. Dus die breng je eerst op dezelfde lengte met een persoonlijk rekprogramma en schema. We kijken mee, geven je advies en daarna doe je het vooral zelf. Als je spieren op gelijke lengte zijn, beginnen we met de laatste stap.

Krachttraining

Je krijgt een trainingsprogramma ingericht op jouw klacht, wat je zegt zelf te kunnen doen en je leefstijl. Met zorg en aandacht train je zo je spieren op weg naar 100%. We zien vaak dat cliënten zich beter voelen en aangeven meer te kunnen dan voorheen. Dat komt omdat je dankzij de behandeling je lichaam beter kent, je bewuster bent van je manier van bewegen, en weet hoe je goed voor je lichaam zorgt.

Ook snel van jouw klachten verlost? Neem dan nu contact op met jouw fysiotherapeut in Volendam

Wil je meer weten?

Bel of mail ons voor een afspraak, we helpen je graag!