Revalidatie bij Fysio Volendam


Revalideren na je operatie

Je bent geopereerd. In de meeste gevallen is dat een aanslag op je lichaam, je uithoudingsvermogen en je kracht. Alledaagse activiteiten kosten je bovenmatig veel moeite. Daarbij zijn de spieren rondom het geopereerde gebied verzwakt. Je maakt graag werk van je herstel, maar je wilt jezelf niet overbelasten. Het is allemaal nog best gevoelig.

Een op maat gemaakt programma

Onze revalidatieprogramma’s zijn gebaseerd op standaarden en aangepast op jouw persoonlijke mogelijkheden en wensen. Revalidatietrajecten zijn goed onderzocht. We kennen het verloop per operatie, we weten wat de valkuilen zijn en aan welke spiergroepen we op elk moment kunnen werken.

Werken aan kracht, souplesse en houding

Het revalidatietraject is gericht op herstel van kracht, evenwicht, conditie en souplesse in je spieren. Het proces doorloopt een aantal stadia waarin je in het begin vooral werkt aan soepele spieren en afsluit met training gericht op kracht. In elke fase krijg je een oefenprogramma dat we in detail met je doornemen. We helpen je bij de juiste uitvoering van de oefeningen. Vaak gebruiken we die oefeningen ook om te werken aan je houding, manier van bewegen en balans en evenwicht in je lichaam.

Snel én zorgvuldig herstellen van je klachten

We zijn zorgvuldig en werken graag aan je snelle herstel, maar zijn daarin niet overhaast. Jouw welzijn staat centraal en zeker bij een operatie is het verstandig bedachtzaam te blijven tijdens het herstellen. Vooral tegen het einde van de behandeling, als je je weer fit voelt, houden we de oefeningen doelgericht en rustig.

Wil je meer weten?

Bel of mail ons voor een afspraak, we helpen je graag!