Enkelverstuiking bij Fysio Volendam


Dit mag niet mijn zwakke plek worden.

Het is alsof je een traptree miste —door je enkel gezakt. Je deed er meteen ijs op. Je deed meteen je been omhoog. Je hield je schoenen aan. Nu is het een behoorlijke verstuiking. Het valt je tegen; je kunt er nauwelijks op staan.enkelblessure

Je wil dat je snel weer beter bent en dat het nu niet voor altijd jouw zwakke plek wordt.

Dat heb je goed aangevoeld

Het grootste risico voor een enkelverstuiking… is een enkelverstuiking. Natuurlijk willen we dat je je zo snel mogelijk beter voelt. Maar we willen vooral dat je niet over een half jaar met deze klacht terugkomt. Dus we nemen de tijd. We werken met rust aan herstel. We forceren niets. Je kunt even niet trainen, geen zaalsporten doen, geen contactsport. Je wil graag snel herstellen. Dat gaan we ook doen, en tegelijkertijd zorgen we ervoor dat de kans op herhaling zo klein mogelijk is.

Het gaat om sterke spieren

Sterke spieren en banden voorkomen dat je je enkel makkelijk verzwikt. Om met zorg aan die spieren te werken, maken we ze eerst los. Je spieren zijn namelijk verkrampt —om je enkel te beschermen. Dat blijven ze doen, vandaar dat we soms voorstellen om die spieren te helpen met een zwachtel of elastische kous. Zodra je spieren losser zijn, ga je ze lang maken; en als ze lang en los zijn, krijg je een trainingsprogramma en schema op maat. Hiermee kun je onder begeleiding goed werken aan sterke spieren.

Je enkel, je knie, je houding

Het gaat niet allen om je enkel. Je been heeft ermee te maken, je houding, je manier van bewegen. We onderzoeken de hele ‘bewegingsketen’ om de oorzaak van de klacht te vinden en er achter te komen hoe je lichaam de klacht compenseert. Zo voorkomen we nieuwe klachten en blessures zoals het scheuren van de enkelband.

Bel of mail ons even voor een eerste afspraak. We helpen je graag.

We hopen dat je snel komt. Er zijn te veel mensen onnodig pijn lijden en weinig energie hebben. Dat niet alleen: je kunt je lichaam serieus in de problemen helpen door je klachten te negeren. Ook het hersteltraject wordt lastiger als je je klachten blijft negeren.

Een bezoekje geeft duidelijkheid en rust. We onderzoeken je, luisteren naar je verhaal en stellen een diagnose. Misschien is er wel niks aan de hand —en dat is dan toch óók fijn om te weten. Bel of vul het contactformulier in en hopelijk zien we je snel.