Verhelp je peesontsteking bij je knie bij Fysio Volendam


Mijn knie doet ongelofelijk veel pijn. Kan dat stoppen?

Laat ons raden: de pijn zit vlak onder je knieschijf. Daar is het ook een beetje gezwollen. Als je je knie beweegt, gaat het pijn doen. Vooral als je je knie volledig buigt. Wat kun je doen om snel —en zorgvuldig!— te herstellen?Peesontsteking knie

Even voorstellen: de pees

Een knie zit knap in elkaar en krijgt heel wat klappen te verduren. Je dijbeen en onderbeen komen samen in een gewricht dat bij elkaar gehouden wordt door stevige banden. Je spieren maken de bewegingen door aan te spannen en te ontspannen. De spieren zitten aan de botten met pezen. Als je die pezen overbelast, krijgen ze scheurtjes. Dat zijn venijnige wondjes die niet snel genezen.

Fysio Volendam kan je helpen

In het begin wil je alleen maar rust. Even niks. Even geen beweging, niks doen. Luister daarnaar en beweeg alleen in overleg met Fysiotherapeut Volendam om de spieren soepel te houden. Met deep-tissue massage helpen we je in deze fase om de pijn te verlichten. Zo leren we ook je spieren goed kennen en kunnen we de ontwikkeling nauwgezet volgen. Zodra het kan, zullen we een schema van rekoefeningen voorstellen. En als je been er klaar voor is, kun je met krachttraining beginnen om op een zorgvuldige manier je spieren weer op sterkte te krijgen en herhaling te voorkomen.

Zorgen dat het niet weer mis gaat

Je zult iets moeten veranderen aan je houding en manier van bewegen. De ontsteking is veroorzaakt door chronische overbelasting: een verkeerde beweging of slechte houding die je al jaren hebt. Misschien iets dat je op je werk doet, de manier waarop je sport of iets in het algemeen. We vinden de oorzaak en geven je de mogelijkheid er iets aan te doen.

Wil je meer weten?

Bel of mail ons voor een afspraak, we helpen je graag!