Achillespeesblessure bij Fysio Volendam


Hoe kom ik van die pijn af!

Je begint je dag vloekend en tierend. De pijn is ook om gek van te worden. Achterop je hiel, waar de pees zit —dat zo’n klein rotplekje zo’n pijn kan doen!achillespees blessure

Gelukkig wordt het in de loop van de dag een stuk minder. De pijn verdwijnt… maar, elke dag een beetje later. Tijd om er iets aan te doen.

Het kwam in kleine stappen

Wanneer het precies begonnen is, weet je niet, maar een achillespeesblessure komt nooit ineens. Denk eens terug… waren het die nieuwe schoenen die niet zo fijn zaten maar die je toch droeg? Die nieuwe trainer die je elke keer net iets te ver pusht?

Het komt voetje voor voetje. Elke stap kun je negeren. Maar opgeteld wordt het steeds erger. En je traint maar door. Tot het te laat is en je lichaam je een halt toeroept.

Dit kan best een poos duren

En je moet serieus gas terugnemen. Even niet intensief bewegen. Even niet hard sporten. Voor veel mensen is dat echt vervelend. Maar weet waar je het voor doet: als je nog lang wil sporten, zul je nu even moeten rusten.

Los, lang en sterk

Dat is het behandeltraject. Het geeft richting aan het proces en je weet goed hoe ver je nog moet gaan. In eerste instantie moet je echt rust nemen. Je krijgt dan ook om de dag een deep-tissue massage om de spieren los te krijgen. Vervolgens werken we met zorg en aandacht aan je herstelproces. Eerst door je spieren lang te maken; dan is je lichaam meer in balans en kun je verantwoord werken aan krachttraining.

Risico's voor een achillespeesblessure

• een slechte warming-up en cooling-down
• ernstig overgewicht
• een harde ondergrond
• voor senioren: intensief sporten bij de opening van het seizoen
• slechte schoenen

Bel of vul ons contactformulier in voor een eerste afspraak. We helpen je graag

We hopen dat je snel komt. Er zijn te veel mensen onnodig pijn lijden en weinig energie hebben. Dat niet alleen: je kunt je lichaam serieus in de problemen helpen door je klachten te negeren. Ook het hersteltraject wordt lastiger als je je klachten blijft negeren.

Een bezoekje geeft duidelijkheid en rust. We onderzoeken je, luisteren naar je verhaal en stellen een diagnose. Misschien is er wel niks aan de hand —en dat is dan toch óók fijn om te weten. Bel of vul het contactformulier in en hopelijk zien we je snel.