Verhelp je gescheurde enkelbanden bij Fysio Volendam


Gescheurde enkelbanden. Wat moet ik doen?

Dat was wel heftig. Spoedeisende Hulp. Blauwe enkel. Krukken misschien. En de pijn is zeker net zo heftig. Nu zit je thuis op de bank, het is wat rustiger allemaal. Je hebt wel veel vragen, over hoe lang je moet rusten, hoe je dat het beste doet en wat je zelf kunt doen om het herstel te bespoedigen.gescheurde enkelband

Houd je aan het protocol

Wat moet je doen bij gescheurde enkelbanden?

  • rust houden
  • ijs erop
  • compressie
  • been omhoog
  • Doe kalm aan, beweeg zo min mogelijk. Maar beweeg wel af en toe. En als het kan, kom dan even langs bij Fysio Volendam, of beter, bel of mail ons voor een afspraak dan komen we wel even bij jou langs. Hoe eerder we je zien, hoe beter.

Het is belangrijk om goede steun te krijgen

We zorgen dat, gedurende het herstelproces, je enkel goed ondersteund is. Dat kan met tape of een brace. Het is goed om dat snel te doen en ook snel een herstelprogramma op te stellen. Het herstel van gescheurde enkelbanden kost tijd en dat wil je liefst niet nog langer maken.

Het is niet alleen je enkel

Zoals gezegd, in het begin doen we weinig anders dan je enkel steun geven en je spieren los maken. Je krijgt drie maal in de week deep-tissue massage; niet alleen rondom je enkel, maar het hele gebied waar knopen en verklevingen zijn.

Het is namelijk niet alleen je enkel: we onderzoeken je van je voet tot je heup om erachter te komen of we je houding en manier van bewegen kunnen verbeteren. Daar nemen we de tijd voor. Dat kan ook, want in het begin heb je veel rust nodig en dankzij de regelmatige deep-tissue massage leren we je spieren goed kennen.

Voordat we aan je persoonlijke beweegprogramma gaan werken, krijg je rekoefeningen en een schema om die oefeningen te doen. Als je met je pijnlijke voet alle bewegingen kunt maken die je met je andere voet ook kunt maken, begint de krachttraining.