Reuma bij Fysio Volendam


Reuma en weinig energie

Dat is misschien nog wel het moeilijkste: je hebt totaal geen energie. Je bent uitgeput. Natuurlijk heb je ook al die andere symptomen; pijn, soms gezwollen gewrichten, stijve vingers en gewrichten. Maar dat moeizame en futloze… daar zou je liefst vandaag nog wat aan doen.

Uithoudingsvermogen en energie

De werking van je gewrichten en spieren en je conditie hangen met elkaar samen. Als we goed voor je spieren en gewrichten zorgen, werken we tegelijkertijd aan je uithoudingsvermogen. Daarvoor krijg je eerst een aantal weken deep-tissue massage, aangevuld met rekoefeningen en een schema om die thuis te doen. Als je zo meteen meer gaat bewegen, moet je dat wel doen met fitte, losse spieren —anders krijg je er alleen maar klachten bij. Terwijl we dit doen, werken we ook aan je houding en manier van bewegen bij alledaagse dingen; vaak blijkt dat van grote invloed op je uithoudingsvermogen.

Vervolgens krijg je training gericht op de ontwikkeling van sterke spieren. Met een schema volg je thuis zo je eigen programma in je eigen tempo. Je verbetert je spierkracht en de soepelheid van je spieren; en daarmee je conditie. We stellen het programma samen op. Wil je ook sporten? Dan begeleiden we je ook daarbij. We volgen je van dichtbij en helpen als bewegingen lastig gaan en als je misschien hulpmiddelen nodig hebt. Je zult je snel beter voelen.

Zorg voor de manier van bewegen

Als je eenmaal in beweging bent, merk je dat je energie toeneemt. Je hoeft niet meer rustig aan te doen. Je kunt lekker bewegen; het is natuurlijk wel belangrijk dat je dat op een verantwoorde manier doet; met beleid, aandacht en begeleiding. Zo blijven je spieren krachtig en soepel. je voelt je beter en hebt meer kracht en energie om ook te blijven bewegen. Doe dat ook; elke dag, vijf dagen in de week. Je hoeft niet te overdrijven, een versnelde ademhaling tijdens je activiteit is al voldoende.