Verhelp een Frozen Shoulder bij Fysio Volendam


Gewoon een keer slapen...

Een stijve schouder; het is pijnlijk en onaangenaam. Maar de nachten… die zijn gruwelijk. Je kunt niet slapen, zo’n pijn doet het. Soms val je wel even in slaap, tot je met pijn als messteken uit je slaap wordt getrokken. Je zou zo graag gewoon eens een nacht doorslapen.

Slecht nieuws: dit kost altijd tijd

We zien vrij snel of het daadwerkelijk een ‘frozen shoulder’ is. De klachten zijn duidelijk: je schouder is helemaal stijf en je kunt amper bewegingen maken vanuit de pijnlijke schouder.
Het hangt een beetje af van de fase waarin je zit wat je klachten precies zijn en hoe lang het nog duur maar je moet echt denken aan een half jaar tot een jaar voor je helemaal klachtenvrij bent.

De drie fasen van een Frozen Shoulder

  • Fase 1) Je schouder wordt nu steeds stijver. Het doet geweldige pijn en waarschijnlijk is je schouder ook ontstoken.
  • Fase 2) Je schouder is helemaal stijf, alsof het bevroren is (vandaar de naam). Nu voel je niet zo veel pijn meer, maar je kunt ook bijna niets meer vanuit deze schouder.
  • Fase 3) Je voelt dat je herstelt, je schouder wordt stilaan soepeler.

Het is een klacht die tijd nodig heeft, wij helpen de pijn verminderen.

Niet leuk om te vertellen, niet leuk om te horen: deze klacht moet je ‘uitzitten’. We kunnen weinig doen om het proces te versnellen. Dat kan heel frustrerend zijn, vooral in de latere stadia van het proces als je al veel meer wilt kunnen.

In de eerste fase van het verloop van een Frozen Shoulder helpen we je de pijn te bestrijden. Met deep-tissue massage en door te werken aan je houding. Als je in fase drie weer wat kunt bewegen, helpen we je de spieren soepel in lang te maken. En als je nergens meer last van hebt, werken we samen aan het herstel van je spierkracht.

Wil je meer weten?

Bel of mail ons voor een afspraak, we helpen je graag!